© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Man rijbewijs kwijt door te stoppen op de A1 [VIDEO]
foto 112 Actueel
Eemnes - 24-07-2020
Op 24 juni rond half 7 's ochtends werd een automobilist op de A1 bij knooppunt Eemnes ingehaald en afgesneden door een andere automobilist. De voorste auto remde totdat beide auto's stil stonden op de middelste rijstrook. De chauffeur van een 40-ton zware vrachtwagen, die achter de auto's reed, lette gelukkig goed op en kon uitwijken via de vluchtstrook. Ook andere weggebruikers konden op tijd uitwijken.

De automobilist die afgesneden werd, heeft een video van het incident op dumpert.nl geplaatst. Landelijke Eenheid Zuidwest startte samen met Politie Hilversum van de Eenheid Midden-Nederland een onderzoek naar dit incident. Uit het horen van getuigen bleek een eerdere situatie, waarbij beide auto’s vanaf twee kanten van rijstrook wisselden naar dezelfde rijstrook en elkaar daar tegenkwamen, de aanleiding voor het gedrag van de voorste bestuurder. Ondanks dat hierbij geen botsing was, werd de bestuurder van de voorste auto kennelijk zo boos dat hij de andere auto afsneed en tot stoppen dwong op de snelweg.

Een onderzoek gaf aanleiding om de bestuurder van de voorste auto, een 53-jarige man uit Hilversum, te verdenken van het opzettelijk in ernstige mate schenden van verkeersregels waardoor anderen gevaar liepen op de dood of op zwaar lichamelijk letsel. De bestuurder is achterhaald en afgelopen zondag verhoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een mededeling uitgegaan naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om een onderzoek naar de rijgeschiktheid van de bestuurder in te stellen. De verkeersofficier van justitie van het parket Midden-Nederland zal een besluit nemen over de verdere afhandeling van deze zaak.

Dat dashcambeelden voor vervolging zorgen, is niet de eerste keer. In juni berichtten wij hier ook al over

Bron:
Politie Landelijke Eenheid
Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464307&web=link111000464307

Tekst van: © 112 Actueel - Nederland
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg