© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Celstraffen van vijf en drie jaar geëist na doodrijden Fleur (19)
foto Wessel Kok
Lelystad - 03-11-2017
Wegens roekeloos rijgedrag heeft de officier van justitie in Lelystad vijf jaar celstraf geëist tegen Walter van W . (54) voor het doodrijden van de negentienjarige vrouw Fleur in Loosdrecht. Tegen diens zoon Casper van W. (33) werd voor de deelname aan de straatrace, in maart 2016, drie jaar gevangenis geëist. Tegen beide verdachten vorderde de aanklager ook een rijontzegging voor de duur van vijf jaar.


De officier van justitie acht roekeloos rijgedrag comform de richtlijnen van de Hoge Raad voor beiden bewezen, gegeven het feit dat zij ruim 3 kilometer aflegden met snelheden tot zeker 167 kilometer per uur, waar 50 km/u is toegestaan. „Er zijn absurde snelheden gereden”, aldus de officier. Op het moment dat de auto tegen de wagen van Fleur aanknalde, reed de verdachte 111 km per uur. Vader en zoon hebben bekend dat ze te hard hebben gereden, maar ontkennen dat ze aan het racen waren. Walter van W. heeft naar eigen zeggen niet ’veel te hard gereden.’ Tegen de rechter zei hij: „Misschien reed ik 90 of 95. Maar niet 130, 140, 160.” Van W. zweert dat ’op de dood van zijn moeder.’
’Geschrokken van motorgeluid’

Uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek eerder dat de man 167 km/u reed. Dat deed Van W. in de rechtbank af als onzin. „Ik denk dat de getuigen geschrokken zijn van het motorgeluid en dat de verklaringen daarom zo extreem zijn.” De 19-jarige Fleur uit Hilversum in maart 2016 had geen schijn van kans toen de Porsche haar Toyotaatje met hoge snelheid in de flank ramde. Van W. en zijn zoon waren bezig met een straatrace. Vanuit een chaletpark reed Fleur de straat in. De Porsche van vader Van W. boorde zich in haar auto. Ze overleed twee weken later aan haar verwondingen.
Opzettelijk gevaarlijk gereden

Volgens de aanklacht hebben Van W. en zijn zoon Casper (33) kilometers lang opzettelijk gevaarlijk gereden en reden ze ver boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Volgens circa vijftien getuigen reden zij in hun Porsche en Mini Cooper bumper aan bumper met schattingen van snelheden van 150 tot zelfs 200 kilometer per uur. Die waarnemingen werden door de verdachten betiteld met termen als „gewoon niet waar”, „onmogelijk”, „dat is gelogen.” LIVE – Verslaggever Saskia Belleman is bij de rechtszaak aanwezig. Haar tweets lees je onderaan dit artikel

De officier van justitie acht roekeloos rijgedrag comform de richtlijnen van de Hoge Raad voor beiden bewezen, gegeven het feit dat zij ruim 3 kilometer aflegden met snelheden tot zeker 167 kilometer per uur, waar 50 km/u is toegestaan. „Er zijn absurde snelheden gereden”, aldus de officier. Op het moment dat de auto tegen de wagen van Fleur aanknalde, reed de verdachte 111 km per uur.

Vader en zoon hebben bekend dat ze te hard hebben gereden, maar ontkennen dat ze aan het racen waren. Walter van W. heeft naar eigen zeggen niet ’veel te hard gereden.’ Tegen de rechter zei hij: „Misschien reed ik 90 of 95. Maar niet 130, 140, 160.” Van W. zweert dat ’op de dood van zijn moeder.’
’Geschrokken van motorgeluid’

Uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek eerder dat de man 167 km/u reed. Dat deed Van W. in de rechtbank af als onzin. „Ik denk dat de getuigen geschrokken zijn van het motorgeluid en dat de verklaringen daarom zo extreem zijn.”

De 19-jarige Fleur uit Hilversum in maart 2016 had geen schijn van kans toen de Porsche haar Toyotaatje met hoge snelheid in de flank ramde. Van W. en zijn zoon waren bezig met een straatrace. Vanuit een chaletpark reed Fleur de straat in. De Porsche van vader Van W. boorde zich in haar auto. Ze overleed twee weken later aan haar verwondingen.
Opzettelijk gevaarlijk gereden

Volgens de aanklacht hebben Van W. en zijn zoon Casper (33) kilometers lang opzettelijk gevaarlijk gereden en reden ze ver boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. Volgens circa vijftien getuigen reden zij in hun Porsche en Mini Cooper bumper aan bumper met schattingen van snelheden van 150 tot zelfs 200 kilometer per uur. Die waarnemingen werden door de verdachten betiteld met termen als „gewoon niet waar”, „onmogelijk”, „dat is gelogen.”

Van W., directeur van een bekend kledingmerk, zei daarover: „Ik zal daar harder hebben gereden dan 50 kilometer per uur, ergens tussen de 70 en 85 kilometer, maar zeker geen 200. Dat durf ik niet eens op de Autobahnen in Duitsland.” En: „Ik heb zeker niet harder gereden, dat zweer ik op de dood van mijn moeder en mijn zoon.”
’Dronken gek’

De vader van Fleur riep de rechtbank op flinke straffen op te leggen en de verdachten zelfs een half jaar op de intensive care te laten werken. De ontkenning van de verdachten dat ze veel te hard zouden hebben gereden, bestempelde hij als ’bullshit’. Volgens hem is „mijn lieve Fleur door een dronken gek in de flanken gereden.”

Tegen de verdachten zei hij: „Ik zal nooit accepteren dat jullie mijn meisje het leven hebben ontnomen. Als jullie ballen hebben, beken je nu.”

De verdachte zoon Casper van W., piloot bij Transavia, zei bij de bespreking van zijn persoonlijke omstandigheden dat hij zijn baan zou verliezen bij een veroordeling. De maatschappij waar de Porsche geleased werd, eist een bedrag van 43.000 euro van Walter van W. Die regelde de verzekering van de Porsche zelf, maar die weigert te betalen. Een woordvoerder van Dutchlease zei zich in de rechtbank bezwaard te voelen ’dat wij hier zitten voor de centen’. „De schade van de leasemaatschappij staat niet in verhouding tot de schade van de familie van Fleur.”
Bron: Telegraaf.nl

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/index.html?menu=zoeken&id=111000464082&web=link111000464082

Tekst van: © 112 Actueel - Nederland
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg