© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Vliegende hulpverleners bij stichting Hoogvliegers 2017
foto Wessel Kok
Hilversum - 21-10-2017
Dit jaar werd er op vliegveld Hilversum weer voor de stichting Hoogvliegers een ware show gehouden.Politie brandweer traumahelikopter en de politiehelikopter kwamen langs om de gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur te laten beleven.
Ze mochten in vrachtauto’s mee rijden met een politie auto mee rijden een rondvlucht door de lucht popen om spuiten bij de brandweer in de brandweer zitten en de traumahelikopter en de politiehelikopter van dichtbij zien.
Ook ambassadeur en radio jd Coen Swijnenberg die te zien is op de foto kijkend naar de traumahelikopter was aanwezig om te zien hoeveel geluk er van de gezichten van de kinderen kwamen.
wat doet de stichting Hoogvliegers.
Wij laten zieke of gehandicapte kinderen (6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 10 jaren vlogen er meer dan 9.000 kinderen.
Hoe doen wij dat
Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met kinderen, het hele jaar door, en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Onze kernwaarden zijn daarom: bijzonder en bevlogen!
Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar we er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto's en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur.
Naast Grote Hoogvliegersdagen organiseert Stichting Hoogvliegers ook Individuele Hoogvliegersdagen. Hiervoor is een volledig geautomatiseerd systeem opgezet, waar de kinderen zich via onze website kunnen aanmelden. Een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in de buurt. Zo kan Stichting Hoogvliegers elke dag, en door heel Nederland, met kinderen vliegen.
Wat is het resultaat
Een geweldig avontuur, met als hoogtepunt een vlucht van ongeveer 30 tot 45 minuten. Vaak kan er ook een familielid, zusje, broertje, ouder en een begeleider mee. Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het kind zelf het vliegtuig besturen en is voor één dag piloot. Wat hebben we nodig
Een groot aantal kinderen kan door hun ziekte niet zelf vliegen, ze moeten bijvoorbeeld liggend of zittend in hun eigen stoel vervoerd worden, of hebben een psychiatrische aandoening (100.000 kinderen).

Daarom heeft de Stichting Hoogvliegers in 2011 een ‘eigen ambulance vliegtuig’ aangeschaft. Een vliegtuig dat deze doelgroep veilig kan vervoeren, een vliegtuig dat structureel beschikbaar is, maar ook een vliegtuig dat herkenbaar is als het Hoogvliegers vliegtuig.

Om meer dan 1.000 kinderen te kunnen laten vliegen, hebben wij structureel 200-300.000 euro nodig, dat is circa 250 euro per kind voor een onbeschrijfelijk avontuur!

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/index.html?menu=zoeken&id=111000464081&web=link111000464081

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg