© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Brand in appartementencomplex Hilversum
foto Wessel Kok
Hilversum - 08-01-2023
Bij een brand in een woning in een woonzorglocatie aan de Franciscusweg is zondagochtend veel rook vrij gekomen. Twee bewoners zijn door ambulancebroeders nagekeken in verband met rookinhalatie. e brand werd omstreeks 9.45 uur gemeld. Meerdere brandweervoertuigen vertrokken daarop naar de brand in het woonzorgcomplex van HilverZorg. De brandweer Gooi en Vechtstreek twitterde rond 10.30 uur dat de brand uit was en dat niemand gewond was geraakt. De twee bewoners die door ambulancepersoneel waren gecontroleerd in verband met rookinhalatie, hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. De brandweer laat weten dat het brandalarm was afgegaan en dat het aanwezige personeel ‘kordaat’ heeft opgetreden’. De betreffende woning werd direct ontruimd en ook werd direct met de ontruiming van de afdeling gestart.

De brandweer was nog enige tijd bezig om de aanwezige rook met een overdrukventilator het complex uit te blazen. Ook is in het gebouw gemeten op de aanwezigheid van koolmonoxide. Daar werd volgens de brandweer geen verhoogde concentratie van gevonden. Even na 11.30 uur mochten de bewoners terugkeren naar hun kamers.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464360&web=link111000464360

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg