© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Gezin gered bij brand in woning
foto Wessel Kok
Hilversum - 26-01-2020
In appartemenetencomplex De Witte Prinses aan de Schoolstraat in Hilversum zijn zondagavond even na zeven uur een vrouw en een kind door de brandweer geëvacueerd nadat de woning vol rook was komen te staan.

De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar het gebouw pal naast de Vorstin. En schaalde de brand op naar middelbrand omdat er veel mensen aanwezig waren in het complex. De vrouw en het kind stonden al op het balkon aan de voorkant toen de brandweer arriveerde. Via een ladder zijn ze van de eerste verdieping naar beneden gehaald. Zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel opgevangen.

Waardoor de rookontwikkeling is ontstaan, kan de brandweer nog niet zeggen. Een buurvrouw die meteen naar buiten rende nadat de brandweer arriveerde, zegt dat het fornuis in brand stond. De meeste bewoners van het witte complex staan rond half acht op hun balkons rustig naar de hulpdiensten te kijken. Van paniek is geen sprake. Het gebouw hoeft niet onrtuimd te worden.

Aan de overkant volgen de bewoners van seniorencomplex de Prinsenhof de activiteiten van de brandweer met gemengde gevoelens. Vorig jaar maart brak in hun complex brand uit nadat een bewoner een sigaret rookte. De ouderen moesten toen allemaal hun woningen verlaten en de nacht doorbrengen bij familie of in een hotel in Amersfoort.

,,Ik dacht even dat het weer bij ons was. Ik schrok me rot”, vertelt een bewoonster van de Prinsenhof die naar buiten is gekomen. Een bewoonster van De Witte Prinses is met haar kat in een mandje naar buiten gevlucht. De brandweer heeft de situatie snel onder controle.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464251&web=link111000464251

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg