© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Mogelijk technisch mankement oorzaak bus drama Bussum UPDATE
foto Jan Honing
Bussum - 08-01-2020
De politie denkt dat een technisch mankement de oorzaak is van het bus ongeluk woensdag in Bussum. Bij het ongeval kwam een vrouw van 36 jaar uit Naarden om het leven. Haar kind zat in de bakfiets die door de bus werd aangereden. Het kind raakte niet gewond.

De politie meldt donderdag dat dat het ’op dit moment lijkt te gaan om een technisch falen’ van de bus.

De bus is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Het Opsporingsteam Verkeer heeft met veel getuigen gesproken en camerabeelden bekeken.

Woensdag na het ongeval werden passagiers en meerdere getuigen op straat door de politie opgevangen. Zij legden toen uiteenlopende verklaringen af over de toedracht van het ongeluk. Sommigen meldden dat de buschauffeur onwel was geworden, anderen spraken van een ’op hol geslagen bus. [ EERDER BERICHT ] bij een ongeluk op de Comeniuslaan in Bussum is woensdagmiddag een vrouw dodelijk verongelukt Een bus ramde meerdere auto’s.

Ook werd een bakfiets aangereden, waarvan de bestuurder, vermoedeliijk een vrouw, onder de bus bekneld is geraakt. Zij raakte zwaargewond en overleed ter plekke aan haar verwondingen.

In de bakfiets zat een kind. Dat is na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning. Het is onbekend hoe het kind eraan toe is.

De bus reed daar vanwege een sein- en wisselstoring op het spoor. Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats. De weg is afgezet om de vele hulpdiensten te laten werken.

Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de bus onwel is geworden en vervolgens geparkeerde auto's heeft geramd en meegesleurd door de straat, maar hiernaar wordt onderzoek gedaan.

Rondom Bussum is een verkeerschaos ontstaan.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464247&web=link111000464247

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg