© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Sar Katwijk 2019
foto Wessel Kok
Katwijk aan Zee - 06-07-2019
zaterdag was het weer Sar Katwijk 2019. Reddingsboten van de Katwijkse reddingsbrigade en de KNRM van Katwijk, Noordwijk, Scheveningen en IJmuiden, zullen in samenwerking met het Kustwachtvliegtuig en aanwezige helikopters tal van demonstraties verzorgen. Naast de huidige reddingboten zijn ook twee historische reddingboten aanwezig, namelijk de Kurt Carlsen en de Johanna Louisa, respectievelijk de voormalige reddingboten van Noordwijk en IJmuiden.

Duinplein kleurt geel

Het Duinplein staat dit jaar in het teken van de ambulancezorg. Naast de regionale ambulancezorg Hollands Midden komen er meerdere ambulancediensten uit Nederland, zoals de mobiele intensive care unit uit Amsterdam en een speciaal voertuig uit Zwolle, welke is ingericht voor training- en opleidingsdoeleinden. Ook zijn er aantal historische ambulances te bezichtigen, waaronder twee 4x4 aangedreven voertuigen die tot enkele jaren geleden bijna 30 jaar op Terschelling dienst gedaan hebben. Het is al enige tijd geleden dat er tijdens SAR Katwijk meerdere helikopters op de Boulevard stonden opgesteld. Deze editie van SAR Katwijk lijkt een lang gekoesterde droom toch weer werkelijkheid te worden! De gele Dauphin helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) en de Cougar van de Koninklijke Luchtmacht, alsmede de Bristow SAR Helikopter waren in Katwijk. Op de Boulevard was er ook veel te beleven. Je kon onder meer de helikopters bekijken van binnen en er stonden vele mark kraampjes waar mensen informatie konden krijgen van alle hulpverleningsinstanties die er waren. De brandweer knipte een voertuig stuk om te laten zien wat er bij komt kijken al er iemand vast zit in een auto. Op de Noordzee werd er door de bemanning van de SAR helikopter mensen van een reddingsboot af getakeld. Al met al was er veel te doen en was het weer een geslaagde dag.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464207&web=link111000464207

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg