© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Dood gevonden vrouw is ex-raadslid Patricia Mossinkoff
foto Wessel Kok
Nederhorst den Berg - 21-05-2017
De vrouw die zondagavond dood werd aangetroffen in het water aan de Middenweg in de Hostermeerpolder is oud-gemeenteraadslid Patricia Mossinkoff -Nieuwendijk (54). Dat heeft de gemeente Wijdemeren bevestigd.

In een gezamenlijk persbericht zeggen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders met ’diepe verslagenheid (te) hebben kennisgenomen van het plotselinge overlijden’ van Patricia Mossinkoff.

Zondag sloot de politie na onderzoek een misdrijf uit. Of sprake is geweest van een tragisch ongeval of zelfdoding wil de politie niet zeggen. Bekend is dat Mossinkoff al geruime tijd ziek was. Begin oktober vorig jaar werd ze uit de D66-fractie gezet. Zonder nadere details noemde de fractie toen als reden ’een onhoudbare situatie’ die ’helaas al geruime tijd’ bestond. Eind oktober trok Mossinkoff zich terug uit de gemeenteraad. De laatste periode van haar raadslidmaatschap woonde ze wel raadsvergaderingen bij, maar voerde ze nooit meer het woord. Ze was sinds 2010 actief in de gemeentepolitiek, eerst als fractieassistent van D66, na de verkiezingen in 2014 als gemeenteraadslid. Eerder was ze actief lid van de Bewonersvereniging Horstermeerpolder. Die liep te hoop tegen het zogeheten peilbesluit dat het (grond)waterpeil in de polder moest verhogen. Bewoners vreesden grote schade, onder meer aan funderingen van woningen. Om te proberen daadwerkelijk invloed uit te oefenen, besloot Mossinkoff in de gemeentelijke politiek actief te worden. [EERDER BERICHT] Hulpdiensten waren zondagmiddag onderweg naar een melding van een persoon te water.
De melder had een levenloos persoon in het water aangetroffen op de Middenweg in Nederhorst den Berg. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, konden zij niets meer voor de vrouw doen. Wanneer en hoe de vrouw te water is geraakt is nog niet duidelijk. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en sluit een misdrijf uit. Volgens een woordvoerder gaat het mogelijk om een tragisch ongeval of om een geval van zelfdoding. Volgens verschillende bronnen in het dorp is het slachtoffer een ex-gemeenteraadslid dat al langer ziek was.Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464023&web=link111000464023

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg