© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Zeer grote brand bij veilinghuis
foto Wessel Kok
Amersfoort - 29-04-2017
De brandweer is al uren bezig met een brand in een veilinghuis in Amersfoort. Rond 17.00 uur nam de rookontwikkeling opeens fors toe. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten.

Een uur later nam de rookontwikkeling iets af, zo liet de brandweer weten. "De rook bij de brand in Amersfoort trekt recht omhoog. De brand lijkt minder te worden."

De brand woedt bij veilingbedrijf BVA Auctions op de Kryptonweg. Daar slaat sinds 13.45 uur zwarte rook uit meerdere kanten van het gebouw. Er waren enige tijd ook forse vlammen te zien.

GROTE ROOKWOLK
De rookwolk was in de wijde omgeving zichtbaar. Op sociale media stonden vele foto's . Zo was de rook onder meer te zien vanuit Leusden en Laren.

Een woordvoerder van de brandweer denkt dat het nog wel even gaat duren voor de brand op bedrijventerrein De Isselt geblust is. Mede daarom zijn er brandweerwagens vanuit de wijde regio opgeroepen. In de buurt van de brand staan weinig huizen, maar wel woonwagenkamp De Birkt.

BRANDWEER KAN PAND NIET IN
De brandweer liet rond 16.30 uur weten door de rookontwikkeling nog steeds niet het pand in te kunnen. "De prioriteit ligt op het voorkomen van overslag naar het naastgelegen pand."

"De veiligheid van onze mensen komt op de eerste plaats", aldus een brandweerwoordvoerder. "We hebben beschermende kleding, maar die kan ook niet alles hebben."

GEVEILD
Volgens een woordvoerder van BVA Auctions staan in de brandende loods spullen die geveild moeten worden. Er staan staan auto's, scooters, auto-onderdelen en banden. Naar eigen zeggen is BVA Auctions 'het grootste veilinghuis van Europa.'

Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. "Er waren geen kijkdagen", aldus de woordvoerder van BVA Auctions.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464012&web=link111000464012

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg