© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Plofkraak mislukt
foto Marco Carels
Zevenhoven - 17-04-2017
Mannen op een scooter hebben maandag 17 april omstreeks 04.15 uur geprobeerd een pinautomaat van de Rabobank op te blazen. Beveiliging zag tijdens de surveillance op het Albrechtshof een witte scooter met twee opzittenden bij de pinautomaat wegrijden.
Bij de pinautomaat waren al voorbereidingen getroffen om deze tot ontploffing te brengen. De krakers werden kennelijk gestoord door de beveiliging en gingen er vandoor op een witte scooter. Omdat er nog explosiegevaar was, is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse gekomen om het explosief onschadelijk te maken en te verwijderen. Hiervoor werd een robotbomverkenner ingezet. De omgeving werd ruim afgezet en tien woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in zalencentrum t Trefpunt. Omstreeks 07.30 uur werd de afzetting weer opgeheven.

Getuigen gezocht
De politie heeft nog gezocht naar de daders, maar deze werden niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de poging plofkraak en zoekt getuigen. Mogelijk hebben personen zich afgelopen dagen verdacht opgehouden in de omgeving van de pinautomaat of op het Albrechtshof voor voorkenning en is dat omstanders opgevallen.

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de recherche in Gouda via 0900 8844. In verband met de vluchtrichting van de twee mannen worden ook getuigen gezocht die de scooter hebben horen wegrijden.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000464006&web=link111000464006

Tekst van: © Marco Carels - Kudelstaart
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg