© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Vrouw met scootmobiel zwaar gewond na aanrijding UPDATE
foto Wessel Kok
Hilversum - 05-10-2016
De 22-jarige Hilversummer die Dinsdagavond een scootmobielrijdster schepte op de Schapenkamp in Hilversum reed onverzekerd rond. Dat meld de politie. Bij het ernstige ongeval ter hoogte van het Achterom raakte het slachtoffer, een 58-jarige Hilversumse, ernstig gewond.

Ze heeft een aantal botten gebroken en twee hoofdwonden. De ambulancedienst rukte uit met zeker vier voertuigen. Ook werd een medisch team ingevlogen per traumahelikopter. Het toestel landde voor het station.

Slipsporen

De vrouw kreeg volgens de politie voorrang van een rechtsafslaande automobilist. Toen ze overstak werd ze van links aangereden door de Seat. De klap was zo hard, dat de Hilversumse werd gelanceerd en meters verderop tegen het wegdek smakte.

De bestuurder meldt dat hij zeker niet harder reed dan het toegestane maximum van 50 kilometer per uur. De auto staat nog of al op winterbanden, dat zou de heftige slipsporen verklaren, stelt de Hilversummer. Ik had voorrang op die kruising. Mijn zicht werd geblokkeerd door een stilstaande auto die rechtsaf sloeg. Uiteraard ben ik zelf ook erg geschrokken en mijn passagier ook. We leven mee met het slachtoffer en wensen haar een snel herstel toe.’’
Buiten levensgevaar

De Hilversummer benadrukt dat zijn auto wel degelijk verzekerd was. ,,Ik ben overgestapt naar een andere verzekering. Die was net ingegaan, anderhalf uur later klap ik op die scootmobiel.’’

De automobilist heeft inmiddels te horen gekregen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is en dat ze geen blijvend letsel aan het ongeluk overhoudt. ,,Gelukkig.’’

De politie heeft de Hilversummer gevraagd met bewijs te komen dat hij wel zou zijn verzekerd. De politie meldde donderdag dat zijn auto in beslag is genomen vanwege het ontbreken van de verzekering.

Dit blijkt onjuist, zegt een woordvoerster desgevraagd. Wel werd de beschadigde auto afgevoerd door een bergingsbedrijf. [EERDER BERICHT] Woensdagavond heeft er op de kruising Achterom/Schapenkamp een ernstig ongeval plaats gevonden tussen een auto en een scootmobiel. Een oudere vrouw wilde vermoedelijk de vermoedelijk vanaf het Achterom de Schapenkamp oversteken met haar scootmobiel .
Een automobilist die vanuit het centrum kwam reed met vermoedelijk hoge snelheid over de schapenkamp waardoor hij de vrouw in haar scootmobiel niet op tijd zag.
Vier ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse.
De vrouw is met onbekende verwondingen met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De traumahelikopter lande op het grasveld voor de ingang van het station.
De voa doet nader onderzoek naar het ongeval.
Door het ongeval liep het verkeer muur vast in het centrum van Hilversum.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000463927&web=link111000463927

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg