© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Zes mannen aangehouden in een onderzoek naar straatroven
foto 112 Actueel
Bussum/Hilversum - 13-07-2016
De politie heeft zes mannen aangehouden in een onderzoek naar straatroven. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij vijf straatroven en één poging in Bussum en één straatroof in Hilversum.

Onderzoek:
De recherche startte een onderzoek nadat er in de periode tussen februari 2016 en mei 2016 een aantal straatroven gepleegd waren in Bussum en Hilversum. Er was een vermoeden dat de straatroven gepleegd werden door een vaste groep. Er waren veel overeenkomsten in de opgegeven signalementen en de manier hoe de slachtoffers van hun spullen werden beroofd.

Straatroven in Bussum en Hilversum
Begin februari werden op één avond drie personen slachtoffer van een straatroof en er was één poging. De incidenten vonden plaats op het Veerplein en op de Burgemeester St. Jacobslaan. Er werden door de daders jassen, een tas en een portemonnee buit gemaakt. Eind februari werd op de Meerweg een man beroofd van zijn telefoon en handschoenen. Hierna was het even rustig in Bussum. Maar in mei werden weer twee personen beroofd van een laptop en een telefoon. Deze keer op de Luitgardeweg in Hilversum en op het perron van station Bussum-Zuid. In alle gevallen ging het om een groep jongeren die altijd eerst het slachtoffer een vraag stelde, zoals ‘heb je een sigaret’? Hierna werd het slachtoffer onder dreiging met geweld of soms met fysiek geweld van hun spullen beroofd.

Aanhoudingen
Rechercheurs van het overvallen en straatroofteam van de politie in het district Gooi en Vechtstreek heeft naar aanleiding van deze genoemde straatroven intensief onderzoek gedaan. In dat onderzoek kwamen zes mannen naar voren. De zes konden in de afgelopen weken worden aangehouden. Ze variëren in de leeftijd van 15 jaar tot 19 jaar en komen uit Weesp, Almere en Naarden.


Bij de aanhouding werden onder andere telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek. Eén van de verdachten was in het bezit van de telefoon die in mei op het station Bussum-Zuid werd weggenomen. Vijf verdachten zijn voorgeleid en zullen op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter-commissaris. Een verdachte zit nog vast. Het onderzoek wordt binnenkort afgerond.

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/2006brand/main/index.html?menu=zoeken&id=111000463882&web=link111000463882

Tekst van: © 112 Actueel - Nederland
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg