© 2006 Holland Pers    
Heeft u een nieuws foto? Klik hier            
 
Brand verwoest Blaricumse rietkapvilla
foto 112 Actueel
Blaricum - 01-05-2015
De villa met rietkap aan de Huizerweg in Blaricum waar een grote brand woedt, is zeer waarschijnlijk niet meer te redden. Volgens brandweerwoordvoerder Robin Macco is het een kwestie van 'gecontroleerd laten uitbranden'.

De brandweer die massaal is uitgerukt naar de grote brand is bezig drie ontruimde woningen in de buurt nat te houden. Bij de brandbestrijding is ook het speciale rietkapteam ingezet. Maar die moest de actie staken omdat het te onveilig werd.

De brand is rond kwart voor acht ontdekt door een overbuurman. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De bewoners van het pand waren niet thuis. De brandweer heeft rond kwart over negen een poes uit het huis weten te redden.

Er komt veel rook vrij bij de brand. De gemeente en politie waarschuwden inwoners om ramen en deuren gesloten te houden. Rond half elf is de waarschuwing opgeheven omdat er geen gevaar meer is voor de omgeving.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Kort na het ontstaan van de brand vroeg de politie een persfotograaf de omstanders te fotograferen, omdat een eventuele brandstichter soms toekijkt vanuit het publiek. Later trok hij het verzoek weer in.

De bewoners waren ten tijde van de brand op vakantie

De Huizerweg is afgesloten

Reportagelink: http://www.112actueel.nl/cgi-bin/index.html?menu=zoeken&id=111000463513&web=link111000463513

Tekst van: © Wessel Kok - Hilversum
112Actueel.nl

<<< Vorige bericht Voorpagina Volgende bericht >>>

Foto's Klik op een foto voor een vergroting

Reageer op dit bericht
Naam:
E-mail adres:
 
(geldig e-mailadres)
E-mail adres zichtbaar
Reactie:
    
Verdien geld met u tip
112actueel Tiplijn
06-13047444
Klik hier voor meer uitleg